Thuis sterrenkijken

Normaal gesproken kunnen wij u een bezoek aan de Pico del Teide op Tenerife van harte aanbevelen. Niet alleen wordt u hier getrakteerd op prachtige vergezichten, u kunt hier ook genieten van een schitterende sterrenhemel. Omdat reizen nu niet voor iedereen mogelijk is,  hebben wij speciaal voor u 5 tips samengesteld zodat u thuis ook kunt sterrenkijken.

Tips sterrenkijken

1. Verrekijker
Heeft u toevallig nog een verrekijker in huis? Dat komt goed uit, want met een sterrenkijker kunt u zelfs de kraters en bergen op de maan bekijken of de velden voor sterren van de Melkweg.

2. Wekker zetten
Natuurlijk is het wel belangrijk dat het zo donker en helder mogelijk is, dus wellicht moet u even een wekker zetten, maar het beste resultaat heeft u als er zo min mogelijk lichtbronnen in de omgeving zijn. Zorg er verder voor dat u de lichtbronnen ten noorden van u houdt, omdat u naar het zuiden toe het meest kunt zien. Ook kan een volle maan een spelbreker zijn, kijk daarom zo vele mogelijk voordat het volle maan is.

3. Apps
Gelukkig zijn er ook diverse apps die u een handje kunnen helpen bij het sterrenkijken. Scope Nights vertelt u bijvoorbeeld of het helder genoeg is om sterren te kunnen zien. Echt onmisbaar is de app Star Walk 2. Deze app vertelt u middels de camera van uw telefoon precies wat er boven u in de lucht te zien is. U krijgt zelfs de namen te zien van alle planeten! Woont u in de omgeving van een natuurgebied? Dan kunt u ook gebruik maken van de app van Staatsbosbeheer.

4.  Telescoop
Heeft u de smaak te pakken en herkent u meer en meer sterren en planeten? Dan is een telescoop een echte must have. Bij het aanschaffen van een telescoop zijn 2 zaken erg belangrijk: Het formaat en de lenzen. Hoe kleiner, hoe compacter en hoe makkelijker de telescoop mee te nemen is op reis. Iets moois voor in de toekomst! Voor de lens geldt weer hoe groter hoe beter. Vanaf 70 mm begint het pas echt!