Penang

Luxe vakanties Penang

Penang afficheert zichzelf trots als de Parel van de Oriënt. Dankzij het heerlijke klimaat, de uitstekende resorts, de prima restaurants en het gezellige uitgaansleven heeft het eiland zeker recht van spreken.

 • CityCulinairFamilyHeritage

  Eastern & Oriental Hotel

  George Town - Penang - Maleisië

  Eastern & Oriental Hotel - Algemeen
  Eastern & Oriental Hotel - Exterieur
  Eastern & Oriental Hotel - Exterieur
  Eastern & Oriental Hotel - Restaurants/Cafes
  Eastern & Oriental Hotel - Restaurants/Cafes
  Eastern & Oriental Hotel - Restaurants/Cafes
  Eastern & Oriental Hotel - Restaurants/Cafes
  Eastern & Oriental Hotel - Lobby/openbare ruimte
  Eastern & Oriental Hotel - Lobby/openbare ruimte
  Eastern & Oriental Hotel - Wellness
  CityCulinairFamilyHeritage

  Het Eastern & Oriental Hotel - door generaties reizigers simpelweg bekend als de “E&O” -straalt een onnavolgbare charme uit. Een chique parel in het hart van George Town op het eiland Penang. Door de zeer centrale ligging bent u zo bij talrijke winkels, musea en het prachtige historische centrum.

  Bekijk ›

  v.a. € 1.842, - p.p.


  09-jun-2023
  3 nachten
  2 personen
  Studio Suite
  Logies & ontbijt
  Inclusief vlucht

  Privétransfer ter plaatse van en naar de luchthaven
  Vliegreis incl. luchthavenbelasting en min. 20kg bagage
  Executive Lounge op Schiphol, Düsseldorf, Eindhoven of Brussel
Kies uw reisklasse ↑

Bestemmingsinformatie

Uw vakantie Penang

Historisch gezien is het eiland Penang, ten zuiden van Langkawi voor de westkust van Maleisië, de belangrijkste toeristische bestemming van Maleisië.

Penang beschikt over diverse stranden, waarvan Batu Ferringhi de bekendste en populairste is. Hier bevinden zich ook de resorts die wij aanbieden: het zeer comfortabele en gunstig geprijsde Parkroyal Penang Resort en het luxueuze Shangri-La ’s Rasa Sayang Resort.

Niet alleen een strandbestemming

We doen Penang echter te kort als wij het louter als een strandbestemming beschrijven. Sterker nog, voor wie alleen van tropische stranden wil genieten kan wellicht beter voor Langkawi kiezen.

De aantrekkelijkheid van Penang ligt vooral in de unieke mengeling van Maleisische, Chinese, Indiase en Brits-koloniale cultuur en architectuur, met de kleurrijke hoofdplaats Georgetown als lichtend voorbeeld. Vooral de Chinese invloed is duidelijk zichtbaar, hetgeen niet verwonderlijk is aangezien 60% van de 1,2 miljoen mensen die Penang bevolken van Chinese afkomst is. De restaurants op Penang zijn divers, billijk geprijsd en in de regel uitstekend, de bezienswaardigheden zijn talrijk, de sfeer is aangenaam en het uitgaansleven is gezellig te noemen.


Hotelvoorzieningen

In de hotels en resorts van Maleisië kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.


Tips

Autohuur
De arrangementen op Penang bieden wij inclusief privétransfers aan. Het is echter ook mogelijk om aanvullend of in plaats hiervan een auto te huren om het eiland zelfstandig te verkennen.