Cultuurschatten van Sicilië | Silverjet Vakanties

Cultuurschatten van Sicilië | Silverjet Vakanties

Sicilië werd overheerst door Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen en Spanjaarden die gezamenlijk de cultuur van dit eiland hebben bepaald. U maakt kennis met de vele bezienswaardigheden van dit unieke stukje Europa en verblijft in sfeervolle accommodaties.

Siracusa  Italië  Italië

Dag 1: Amsterdam - Catania - Siracusa (ca. 65 km)
U vliegt met Transavia van Amsterdam naar Catania. Buiten de aankomsthal vindt u het autoverhuurbedrijf waar u uw auto in ontvangst neemt. Vervolgens rijdt u naar Siracusa voor uw eerste overnachting in Borgo Pantano.

Dag 2: Siracusa
Siracusa ligt in een belangrijk archeologisch gebied en strekt zich uit naar het eiland Ortigia waar u unieke overblijfselen van Romeinse en Griekse bouwkunst aantreft. Wij raden u aan om te beginnen met een bezoek aan het Neapolis, een archeologisch park in een prachtige panoramische omgeving. Hier kunt u het Oor van Dionysius, het Griekse theater en het Romeinse amfitheater bewonderen. Ook is het interessant om een bezoek te brengen aan het Archeologische Museum. In Ortigia vindt u enkele overblijfselen van de tempels van Apollo en Artemis. Dit kleine schiereiland herbergt tevens monumenten daterend uit de middeleeuwen en de renaissance. Het grootste monument is de kathedraal van Siracusa.

Dag 3: Siracusa - Marina di Ragusa (ca. 100 km)
Ragusa wordt gevormd door twee districten die worden gescheiden door een vallei. Culturele bezienswaardigheden en de door UNESCO tot werelderfgoed benoemde steden Modica, Noto en Ubla liggen in de nabije omgeving. U verblijft in het charmante Eremo della Giubiliana dat gevestigd is in een historisch landhuis ten zuiden van Ragusa.

Dag 4: Ragusa
Het hotel is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de UNESCO Val di Noto bezienswaardigheden. Noto staat ook wel bekend als de mooiste stad van Sicilië. De vele gebouwen zijn opgetrokken uit honinggele zandsteen. De Cattedrale uit 1776, gewijd aan San Nicolo, is een bezoek waard. Naast de talrijke kerken, kloosters, palazzi en theaters kunt u de overheerlijke pezzo duro proeven; een lokale lekkernij van amandelen, chocolade of noten. Op een heldere dag kunt u een glimp opvangen van het eiland Malta. U heeft tevens de mogelijkheid het archeologisch park van Eremo della Giubiliana te bezoeken.

Dag 5: Ragusa - Armerina - Favara (ca. 200 km)
U rijdt naar Piazza Armerina voor een bezoek aan de beroemde villa Romana del Casale met zijn fraaie Romeinse mozaïeken. Verder richting Agrigento, een stad, die meer dan welke andere stad op Sicilië erin geslaagd is de architectuur en de ruïnes van de Griekse periode te behouden. De stad spreidt zich uit langs het spectaculaire tempeldal met tal van antieke monumenten en ruines. Overnachting in het elegante hotel Alba Palace in Favara nabij Agrigento.

Dag 6: Favara - Palazzo Adriano - Corleone - Palermo (ca. 210 km)
Na het bezoek van het tempelcomplex rijdt u naar Palazzo Adriano met als middelpunt het ‘Piazza Grande’, bekend van de film ‘Nuovo Cinema Paradiso’. Verder richting Corleone en voortzetting van de reis door het gebied van de ‘peetvader’ naar Palermo. Overnachting in Villa Igiea. Dit monumentale pand zal na een ingrijpende renovatie in het voorjaar 2021 opnieuw haar deuren openen. Villa Igiea is een van de bekendste hotels van Sicilië met een indrukwekkend interieur. Het hotel ligt op ca. 4 km van het centrum van Palermo (shuttleservice) en beschikt over een parkeerplaats.

Dag 7: Palermo
Palermo heeft een oud centrum met bezienswaardigheden als Palazzo dei Normanni, waar zich de Cappella Palatina bevindt en de imposante kathedraal. Wij raden u een dagtocht aan naar het op 35 km afstand gelegen Monreale, een voormalig Arabisch domein met een kathedraal die als het mooiste Normandische werk van Sicilië wordt beschouwd. De imposante kathedraal met zijn Byzantijnse mozaïeken en prachtige kloostergang wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire kunstuitingen in Europa.

Dag 8: Palermo - Cefalù - Castelbuono - Nicosia - Cerami - Taormina Mare (ca. 250 km)Cultuurschatten van Sicilie
Cefalù is gebouwd tegen de helling van de Rocca berg en wordt gedomineerd door een imposante kathedraal. Via het kurkwoud van Cefalù rijdt u door naar Castelbuono. Dit dorpje is om een kasteel gebouwd. De rit voert verder door het gebergte Dei Nebrodi en het natuurpark Madoni naar Taormina. Overnachting in het Grand Hotel Atlantis Bay, bekend om haar goede restaurant en schitterende ligging aan een schilderachtige baai. Het pittorske centrum van Taormina met restaurantjes en boetieks bereikt u via een kabelbaan (op 400 m).

Dag 9: Taormina
Door haar gunstige ligging en milde klimaat lijkt Taormina al sinds de oudheid voorbestemd een geliefde toeristische bestemming te zijn. De belangrijkste en best bewaarde bezienswaardigheid is zonder twijfel het Griekse Theater. Dit amfitheater bevindt zich op een panoramisch punt vanwaar men een adembenemend uitzicht heeft over de zee en de vulkaan Etna. In het historische centrum van Taormina is het zowel overdag als ’s avonds goed toeven. In de beroemde hoofdstraat Corso Umberto vindt u naast uitstekende restaurants en trattoria’s, elegante boetieks en overheerlijke ijssalons.

Dag 10: Taormina Mare - Catania - Amsterdam (ca. 65 km)
Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Catania waar u de huurauto inlevert en weer naar Amsterdam vertrekt.

Uiteraard is verlenging van uw verblijf mogelijk!


Cultuurschatten van Sicilië: 10-daagse autoreis

Indicatieprijs per persoon  apr '22 jun '22
aug '22
okt '22
 
Tweepersoonskamer  € 2.406,- € 2.567,- € 2.842,- € 2.328,-

OvernachtingHotels    
Siracusa Borgo Pantano 4* deluxe
Marina di Ragusa Eremo della Giubiliana 4* deluxe
Favara Alba Palace 4* deluxe
Palermo Villa Igiea 5*
Taormina  Grand Hotel Atlantis Bay 5*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!

Bij de prijs is inbegrepen:

- Vliegreis naar en van Catania inclusief luchthavenbelastingen.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Huurauto (type D) tijdens uw gehele verblijf
- 9 overnachtingen op basis van logies/ontbijt: 2 nachten in Siracusa in een Classic Kamer, 2 nachten in Marina di Ragusa in een Comfort Kamer, 1 nacht in Favara in een Superior Kamer, 2 nachten in Palermo in een Superior Kamer, 2 nachten in Taormina in een Superior Kamer.

Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze luxury travel consultants.
Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Terug naar het overzicht 

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u de rondreis "Cultuurschatten van Sicilië | Silverjet Vakanties" boeken? Of heeft u vragen over deze roundreis? Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in het onderstaande veld in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bestemming:
Hotelnaam:
Vertrekdag heenreis:
Vertrekdag terugreis:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby's:
Budget:
Heeft u een airline voorkeur?
Voorkeur:
Mogen wij u bellen om uw vakantieplannen te bespreken?
Heeft u ook hotels uit het Silverjet aanbod gezien die u aanspreken?
Welke hotels spraken u aan?
Heeft u recentelijk al contact met ons gehad over uw reisplannen?
Bent u flexibel in reisdata?
Aanhef:
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoonnummer:
Uw vraag of opmerking: